Detta åt vi till middag idag. det var riktigt gott och barnen höll med, de åt massor. Eller Emil och Elvira åt massor, Arvid orkade inte vara vaken så han får när han vaknar istället.....
valfri pasta (vi använde bandpasta, både vanlig och glutenfri)
400 g lövbiff i strimlor
smör till stekning
1 purjolök i strimlor (1 1/2 hackad gul lök står det i orginal receptet)
2 pressade vitlöksklyftor
(300 g champinjoner, jag uteslöt detta då martin inte gillar det)
5 msk tomat puré
5 dl grädde (det står i receptet att om man vill ha matlagningsgrädde istället kan man ha i lite maizena redning på slutet för extra krämighet, jag använde vanlig grädde och maizena.)
(1 1/2 msk Grand Marnier, hade inget hemma)
salt och nymalen peppar
en tjejnäve persilja
två grabbnävar riven parmesan
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Fräs köttet i smör i omgångar så att det får finfin yta.
3. Låt det vila på en egen tallrik medan du fräser löken, vitlöken och svamparna. Så där ja, i med tomatpurén nu, rör ihop lite och sedan är det gräddags.
4. Krydda nu med likör och salt och peppar! Smaka av med passion och krydda kanske lite till.
5. Låt det nu småputtra i 5 minuter innan du häller i köttet och låter det puttra vidare ett litet tag till.
6. När såsen och pastan är färdig rör du ihop dem båda i en stor härlig skål, strör persilja och parmesan över och hugger in!
Receptet kommer från Husmorsorna : the ultimate köksalmanacka s. 131 och det finns här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar