ca 500 gram köttfärs
1 påse tacokrydda
1/2 -1 burk tacosås
1 burk cremefraiche
1 burk philadelfiaost
Tacochips
Stek köttfärsen, tillsätt kryddan och tacosåsen. Blanda väl.
Smörj en form. Lägg ett rejält lager av tacochips så att botten täcks.
Fördela köttfärsröran jämt över chipsen.
Rör ihop creame fraiche och philadelfiaost och bred ut över köttfärsröran.
Lägg ett nytt lager chips på köttfärsen. Strö över riven ost.
Gratinera i ungen på 200 grader i ca 30-40 minuter så att osten får en fin färg.
Servera gratängen med grönsallad och creme fraiche eller gräddfil.
Detta var jättegott, barnen gillade det med. Nästa gång blir det nog bara ett lager chips, det översta. Det undre lagret kändes lite "överflödigt", det var lite svårt att få upp maten och de undre chipsen blev lite mjuka. Receptet är en blandnig av detta och detta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar