Cheesecakefyllning:
300 g Philadelphia ost
1 tsk vaniljsocker
¾ dl strösocker
300 g Philadelphia ost
1 tsk vaniljsocker
¾ dl strösocker
Browniesmet:
2 ägg
2 dl strösocker
100 g smör
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl grovhackade cashew eller pekannötter
Fudgeglasyr:
40 g smör
1 msk mjölk
1½ dl florsocker
2 msk kakaopulver
cashew eller pekannötter till garnering
Använd en ganska liten form med löstagbar botten och kläm
fast ett bakpapper i botten.
Cheesecakesmet:
Rör samman cream cheese, vaniljsocker och socker. Ställ åt sidan.
Browniesmet: Vispa
ägg och socker ljust och luftigt. Häll smör och kakao i en kastrull och värm på
svag värme tills smöret är helt smält och blandat med kakaon. Rör ner smöret i
äggblandningen. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och de hackade nötterna.
Häll hälften av smeten i formen och släta till ytan. Bred
försiktigt på ostsmeten ända ut i kanterna. Täck med resterande Browniesmet.
Grädda i nedre delen av ugnen, 180 C, i ca 30 min. Låt kallna i formen.
Fudgeglasyr: Smält
smöret med mjölken. Rör ner florsocker och kakao. Låt sjuda upp någon minut.
Bred ut glasyren med en slickepott i ett jämnt lager över kakan. Dekorera med
nötter. Låt kakan stå kallt tills glasyren stelnat.
Allra godast kylskåpskall! Låt gärna stå över natten, eller
iallafall några timmar i kylen. Servera med en klick vispad grädde.
Jag uteslöt nötterna då jag inte är så förtjust i nötter i kakor.
Receptet hitade jag här!
Låter ju riktigt mumma!
SvaraRadera