Jag roar mig med att koka lakritsknäck denna torsdagsmorgon. Ska även försöka hinna med att städa lite och kanske lite mer godis sen. Martin väntar på sitt absoluta favorit julgodis så det måste jag försöka hinna med oxå...
Lakritsknäck
75st
10 karameller turkisk peppar
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
2 msk smör
Krossa karamellerna fint i en mortel. Blanda grädde, sirap
och socker i en tjock-bottnad vid kastrull. Koka upp och koka utan lock tills
smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122°, rör om då och då.
Koktid 15–30 min. Tillsätt karamellkross och smör. Fördela smeten i
knäckformar. Låt stelna. Förvara svalt.
Receptet hittade jag här
och på ett mjölkpaket hemma på bordet...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar