10 september 2012

Browniefudgecheesecake!

Här kommer receptet på en av de tårtorna jag bakade inför helgens kalas! Den här var riktigt god, den liksom smälte i munnen. Det är en godistårta, sa svärmor! I skrivande stund står det en kaka i ugnen som ska få följa med till jobbet imorgon.

Cheesecakefyllning:
300 g Philadelphia ost
1 tsk vaniljsocker
¾ dl strösocker

Browniesmet:
2 ägg
2 dl strösocker
100 g smör
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl grovhackade cashew eller pekannötter

Fudgeglasyr:
40 g smör
1 msk mjölk
1½ dl florsocker
2 msk kakaopulver
cashew eller pekannötter till garnering
 
Använd en ganska liten form med löstagbar botten och kläm fast ett bakpapper i botten.
Cheesecakesmet: Rör samman cream cheese, vaniljsocker och socker. Ställ åt sidan.
Browniesmet: Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Häll smör och kakao i en kastrull och värm på svag värme tills smöret är helt smält och blandat med kakaon. Rör ner smöret i äggblandningen. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och de hackade nötterna.
Häll hälften av smeten i formen och släta till ytan. Bred försiktigt på ostsmeten ända ut i kanterna. Täck med resterande Browniesmet. Grädda i nedre delen av ugnen, 180 C, i ca 30 min. Låt kallna i formen.
Fudgeglasyr: Smält smöret med mjölken. Rör ner florsocker och kakao. Låt sjuda upp någon minut. Bred ut glasyren med en slickepott i ett jämnt lager över kakan. Dekorera med nötter. Låt kakan stå kallt tills glasyren stelnat.
Allra godast kylskåpskall! Låt gärna stå över natten, eller iallafall några timmar i kylen. Servera med en klick vispad grädde.
Jag uteslöt nötterna då jag inte är så förtjust i nötter i kakor.
 
Receptet hitade jag här!

1 kommentar: