13 juni 2013

Skolavslutning

Ikväll hade Elvira sin skolavslutning. Tänk att hon har gått ur andra klass! Det är inte första gången jag skriver så här men vart tar tiden vägen?

När avslutningen var avklarad och klassen samlades utanför stod det ett gäng tjejer och grät högljutt medan de kramade om en klasskompis.
Först förstod jag inte varför men sen kom jag på att den tjejen ska flytta och kommer inte att vara kvar i klassen till hösten. Elvira tänkte inte på det först och verkade oberörd. Hon kramade om tjejen och sa hejdå och tänkte inte mer på det. När tjejen skulle gå hem frågade vi Elvira om hon ville krama henne en gång till. Hon skakade på huvudet. Men, så sa vi nåt om att hon flyttar ju snart och ni kanske inte hinner ses igen.
Då brast det. Tårarna började rinna. Vi hann stoppa tjejen innan hon gick hem och Elvira gav henne en stor kram med tårarna rinnande. När de stod där kom det två tjejer till och snart stod de och kramades alla fyra.

Det var på nåt sätt fint att se att barnen bryr sig om varandra och att de vågar visa att de är ledsna. Även på en dag som egentligen handlar om glädje och sommarlov!

Elvira grät lite till på vägen hem men snart orkade hon släppa det tråkiga och firade sommarlovet med min tårta istället.  Och så har hon börjat kolla ikapp på de progam av Sommarlov som hon missat den här veckan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar