29 oktober 2011

Dagens middag - Flygande Jakob

Den här veckan har vi provat vi nåt nytt i familjen. I söndags fick barnen och Martin önska sig en rätt var som de ville äta i veckan. Jag tog sedan de fyra rätterna och skapade en veckomatsedel ihop med tre andra maträtter som jag bestämmer, det är även jag som avgör vilken dag som passar bäst för respektive maträtt. I måndags var det Emils val - köttbullar och stuvade makaroner. I tisdags var det Elviras val - stor potatis (eller bakad potatis som det egentligen heter). I onsdags var det Arvids val - våfflor på menyn. Torsdag åt vi Kryddiga köttfärsjärpar enligt inlägget nedan och igår var det den obligatoriska tacosen. Idag kom vi fram till Martins val - Flygande Jakob. Jag har aldrig lagat det förut då jag själv inte är så förtjust i banan och nötter i mat men det fick mycket väl godkänt. Arvid ringde och bjöd svärmor på mat så hom kom hit och åt med oss. Detta sätt att planera mat var ett bra sätt tycker jag. Dels är jag inte själv med beslutet om vad vi ska äta och dels vet jag att barnen framförallt får mat som de tycker om, i alla fall en dag var i veckan. Vi kommer nog att fortsätta med detta ett tag. Jag har inte helt bestämt vad vi ska äta imrogon än, det får ge sig imorgon...
Jag tar tacksamt emot förslag på god söndagsmat!

Flygande Jakob
6 port.

1 kg kycklingfilé
140 g bacon
3 st bananer
2 dl chilisås
5 dl vispgrädde
1-2 tsk curry
1,5 dl jordnötter

Strimla kycklingfilé och bacon. Hetta upp en stekpanna och stek kyckling- och baconbitarna på medelstark värme tills filén fått fin färg. Gör detta i 2-3 omgångar så att det blir lagom mycket i stekpannan. Lägg över kyckling- och baconbitarna i en hyfsat stor ugnsform.
Skiva bananerna och fördela över kyckling- och baconbitarna.
Vispa grädden och blanda med chilisås. Häll över och bred ut. Strö över jordnötter.
Gratinera i mitten av ugnen 225 grader i 15 minuter.
Servera med kokt ris och sallad.

Detta recept hittade jag här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar