27 oktober 2011

Dagens middag - Kryddiga köttfärsjärpar

Åkte hem från jobbet tidigare idag då jag har en hemsk huvudvärk som inte vill släppa trots x antal värk tabletter och någon timmes sömn mitt på dagen. Hade som tur var planerat in en middag som inte kräver alltför mycket i köket.

Köttfärsjärpar

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
Vitlöksyoghurt
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor (var försiktig med vitlöken om du inte vill ha så starkt)
  • 1 tsk olivolja
  • 2,5 krm vinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
Finhacka paprika, lök och vitlök i en köksberedare eller med en stavmixer. Blanda lök och paprika med färsen och alla kryddor. Gör järpar av färsen. Stek järparna runt om några minuter tills de har fått färg. Sänk värmen och efterstek några minuter tills de är helt färdiga.
Blanda yoghurten med pressad vitlök, olja, vinäger, salt och peppar.

Jag hade ris och en sallad till.

Detta var riktigt gott och som sagt lätt att göra! Rekommenderas skarpt. Pojkarna tyckte att var var gott, Emil älskar kall sås så han åt massor av vitlöksyohurten. Elvira var det lite sisådär med. Hon åt efter lite tjat upp allt men tyckte att järparna var lite starka.

Receptet hittade jag här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar