20 december 2011

Dagens middag - Pestokyckling

600 g kycklingfiléer
2 krukor basilika
50 g pinjenötter
50 g parmesanost
2 vitlöksklyftor
1,5 dl olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar

500 g tagliatelle

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa basilika, pinjenötter, vitlök och parmesanost i en matberedare. Häll sakta ner oljan lite i taget. Beroende på hur tjock man vill ha peston kan det behöves mer eller mindre olja.
Dela gärna kycklingfiléerna så de blir två tunnare filéer. Lägg dom i en ugnsfast form. Täck varje filé med pesto. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.. Picka kycklingen och se så att de är färdiga.
Koka pastan. Servera med grönsallad, avokado, gurka och dressing.

Tips: Vill du inte göra egen pesto finns det goda färdiga att köpa. 

Detta är originalreceptet som är hämtat härifrån (det går inte att lägga in den exakta länken utan man får trycka på länken "välj ett recept ur kokoboken" under ett av veckorecepten och sedan söka sig fram till receptet).

Jag har lagat detta recept en gång och hade då hemgjord pesto på hälften av filéerna och köpt tomatpesto på andra hälften. Filéerna med tomatpesto på var de som var mest populära här hemma så det är så jag gör idag också. Den hemgjorda var också god men det var lite pilligt att göra egen. Lite lättare att välja en burk i affären. Jag räknade ut att det var ungefär samma kostnad också (om inte lite billigare med köpt pesto) då parmesan och pinjenötter inte är de billigaste ingredienserna....

Dagens middag är med andra ord Tomatpestokyckling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar