Pepparkaksbollar
200 g pepparkakor
50 g smör
30 g mandelmassa
2 msk glögg
Att rulla i:
100 g Fazer ögon Ljus choklad
finsmulade pepparkakor körda i mixer eller stavmixer (jag använde 150 g)
2 msk Fazer ögon cacao
Smula sönder pepparkakorna och blanda med smöret, glöggen och mandelmassan till en jämn deg.
Smält chokladen i ett vattenbad. Rulla bollar av degen och ställ kallt en stund.
Rulla sedan bollarna i den smälta chokladen och därefter i pepparkakssmulorna som blandats med cacao och ställ sedan svalt på ett smörpapper.
Ett tips är att göra dom små från början för när de rullas i chokladen och sedan pepparkakssmulorna blir de väldigt mycket större.
Jag använde glutenfria pepparkakor.
Receptet hittade jag här!
Nu ska jag snart börja med middagen, idag blir det ugnsgratinerad falukorv med
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar