5 april 2010

Chokladtryffelkaka

Den här kakan mumsade vi till efterrätt på påskafton!
Chokladtryffelkaka

10-12 bitar

150 gr smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl/ glutenfri mix

Smält smöret och ta bort det från värmen. Tillsätt socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad form (jag använde kokos istället för ströbröd), ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i högst 20 minuter. Den SKA vara lös i mitten. Låt svalna, ställ att stå i kyl i minst en timma. Servera med vispad grädde.

Receptet hittade jag genom bloggen En mammas dag men kommer härifrån.
Jag följde tipsen från En mammas dag och bredde ut nutella över och strösselkulor. Jättegott! En riktigt god och lättbakad kaka som kommer att göras fler gånger här hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar