28 oktober 2008

Kladdkakemuffins

Detta görs ganska mycket hemma hos oss! Gott att ha i frysen om man skulle få oväntat besök...

Kladdkakemuffins
ca 10 stora muffins

125 g smör
2 ägg
3 dl socker
2,5 dl mjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm bakpulver
  • värm ugnen till 180 grader
  • smält smöret och låt det svalna
  • vispa ihop ägg och socker med elvisp
  • blanda torrvarorna och blanda sedan ner det i äggsmeten. Tillsätt smöret sist
  • vispa försiktigt till en jämn smet
  • häll upp i muffinsformar
  • provbaka en muffins i 12 minuter. Förläng tiden om den verkar kladdig eller tvärtom.
  • pudra över florsocker
  • Klar att ätas!!
jag gör alltid dubbelsats och fryser ner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar