Snabbsagne
ca: 6 port.
600 g nöt- eller lammfärs
3 msk olivolja
750 g pastasås på burk
6 dl lätt crèmefraiche
300 g riven ost
1.5 paket färska pastaplattor
0,75 dl riven parmesan
salt och peppar
- Sätt ugnen på 200 grader
- Hetta upp olivoljan i en stor kastrukkk eller stekpanna och fräs färsen på medelvärme. Rör om hyfsat flitigt tills all färs är mycket lätt brynt.
- Häll i pastasåsen, rör om och fortsätt värma. Smaka av med salt och peppar. Ta av värmen.
- Blanda crèmefraichen med osten, ej parmesan. salta och peppra lite lätt. Krydda gärna extra med örter/vitlök/chili.
- Ta fram en medelstor långpanna eller ugnsform
- Skölj ett par pastaplattor i varmt vatten så att de mjuknar lite och bottna formen med dom. Fortsätt med ett tunt lager köttfärssås, sedan sköljda pastaplattor, ett lager med crèmefraiche och ost, pastaplattor, köttfärssås, pastaplattor, ett tunt lager crèmefraiche och ost toppat med parmesan.
- Baka 20 minuter i ugnen. Höj värmen de sista minuterna om lasagnen inte har fått fin färg.
- Servera med sallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar