22 september 2009

VAB, korttagning och doktorn!

Idag är det A som är hemma... Igår ringde fröken B från dagis och sa att A har sagt att han har aj och pekar mot halsen. Han åt heller inte så bra under dagen. Ringde till VC imorse igen och fick komma in i förmiddags. Han har ingen feber men säger aj och pekar mot halsen och upp mot öronen. Och med tanke på att E har haft streptekocker i halsen så villa jag kolla upp honom. Det visade sig att han har ett virus i halsen, han var lite röd och svullen på tonsillerna, och att han ska vila. Hon sa att han behöver vara hemma och ta det lugnt i alla fall veckan ut.. Och att vi ska hålla koll på honom, blir han väldigt febrig och mer svullen ska vi återkomma. Tydligen är det väldigt sällan som barn under 4 år får bakterier, streptekocker, utan det brukar hålla sig till virus opch det är inget man medicinerar i första hand.

Idag har barnen tagit kort på dagis, jag lämnade dom alla 3 vid halv 8.30 då pojkarna skulle ta kort. Jag stannade kvar med E på hennes avdelning och tog sedan med mig A direkt när de var klara vid 9. Vi passade på att tvätta bilen innan vi åkte till VC vid 9.30.

Nu ligger A och ser på film, vill att han ska passa på att sova en stund innan vi ska hämta de andra 2 igen. Som doktorn sa så är det vila som är den bästa medicinen ibland och vila blir det inte så mycket när dom är hemma alla 3!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar