Köttfärslimpa
ca 900 g köttfärs
2 dl crème fraiche (gärna lätt)
1 burk cremebonjour vitlök
ca 6 msk ströbröd
2 ägg
2 pkt bacon
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna väl. Forma till en limpa och klä den med baconet. Lägg i en smord form. Grädda i ugnen i ca 40 minuter. Sås kan ev göras på skyn som blir.
Grundreceptet hittade jag här, har ändrat om lite efter kommentarer till receptet och eget tycke och smak.
Jag gjorde en egen gräddsås till:
ca 4 msk margarin
ca 4 msk majsstärkelse utblandat i lite mjölk
3 dl grädde
mjölk
ca 3 msk oxbuljong, flytande koncentrerad
lite soya för färg
lite chilisås
salt och peppar
Jag hade detta recept som grund.
Detta var riktigt gott! Känns som att det var riktigt länge sen som vi åte sån här riktig mat. Blir lätt pasta och korv eller bara macka. Men så hade vi inte så stora möjligheter under ca en månad som spisen var sönder heller....

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar