19 januari 2010

Vatten, vatten och trasig spis.

Ia började på simskola idag! Hon tyckte att det var riktigt kul och hon var så duktig. Hon hade sina egna armpuffar med sig som hon använde först medan hon lekte i vattnet innan det drog igång. Men sen tog hon av sig dom och när det var dax att hoppa i vattnet igen ville hon inte ha varken puffarna eller någon dyna runt magen. Det märktes att de flesta av de andra barnen hade varit med förut men hon klarade de flesta övningarna bra, tanken är ju att man ska lära sig. Kul tyckte hon att det var i alla fall och vill fortsätta att gå de ni eller tio gångerna som är kvar.

På tal om vatten, så har det hänt något annat inte lika roligt. I källaren kan man gå ut direkt till garaget, man kommer ut till en trappa som leder upp till garaget. I hallen nere i källaren har jag mitt syrum och igår när jag skulle stryka gardinerna till köket lät det som att det plaskade under golvet när jag gick. Mycket riktigt. Vi tittade ut i garaget och får se massor av vatten som låg på golvet nedanför trappan, eftersom det inte tog sig någonstans har det letat sig in under tröskeln och golvmattan inne i källaren. Det visade sig att det var kranen precis ovanför garagetrappan som läckte och hur vi än gjorde fick vi inte stopp på det.... Det var bara att torka upp allt vatten, sätta i trädgårdsslangen i kranen och på så vis leda det mesta av vattnet till brunnen i garaget så det fick rinna ut där istället. M ringde till försäkringsbolaget i morse som kom ut och tittade på en gång, det var helt klart en skada som går på försäkringen. Nästa samtal blev till snickaren som hjälpte oss med köket, han kom hit i kväll och tittade, imorgon kommer han och river upp golvet. Sen får det torka ett tag, kanske till och med några veckor... M´s bror var snäll och kom hit tidigare i eftermiddags och hjälpte M med att köpa en ny blandare till garaget och montera upp den. Just nu jobbar luftavfuktaren för fullt där nere. För oss är det till att börja fundera på golv och tapet igen. Vi har röjt undan nere i hallen så att det bara är att börja riva imorgon.

Och så detta med spisen. Jag fattar inte, den har vart trasig i tre veckor nu och det händer inget. Det kom hit en service man från kedjan vi köpt spisen från och tittade på den, han skulle beställa några delar och komma tillbaka. Efter någon vecka kom han men det var inte det som var felet. Så han skulle höra med tillverkarna och höra av sig igen sa han. Sen har vi inte hört något mer. Det kan väl inte vara så svårt att bara byta ut den. Hade vi haft den i flera år kan jag förstå, men vi har använt spisen i ca tre veckor innan den gick sönder och det är garanti på den. Är riktigt tråkigt att inte kunna laga mat ordentligt.

Nä nu har jag gnällt färdigt för idag. Dax för att krypa ner i sängen.

3 kommentarer:

  1. nej ursch vilken otur!! tur att försäkringen täcker det iallafall!
    kram kram/ syster

    SvaraRadera
  2. lämnar ett avtryck.
    kom in på din blogg och såg de översta bilderna på dina barn, tyckte att det såg så fruktansvärt mysigt ut!

    SvaraRadera
  3. Till Fru Ljugner: Kul att du lämnade ett avtryck efter dig. Hoppas att du fortsätter att följa oss!

    SvaraRadera