Här kommer receptet på tårtan jag bjöd på igår...
Glass-marängtårta
Botten:
- 3 äggvitor
- 1/2 dl socker
- 1 tsk bakpulver
Vispa ingredienserna till hårt skum. Bred ut på bakplåt och grädda i ca 1 1/2 timme i 125 grader. Det räcker till en stor botten lika stor som en plåt. För lite mindre tårta dela botten i två delar, för stor tårta gör två bottnar. Det tar tid i ugnen men det går fort att förbereda.
Fyllning:
- 2 dubbel daim - krossad
- 3 ägggulor
- 5 dl grädde
- 1/2 dl socker
Vispa grädden. Blanda gula, krossad daim och socker. Vänd ner grädden. Jag gör dubbel sats till stor tårta. Bred ut på ena bottnen och lägg på den andra. Frys tårtan, helst en dag innnan, och ta upp den ca 30 min före severing! Dekorera efter fantasi, ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar