Idag har jag och A (mest jag..) sysselsatt oss med en bra VAB-sysselsättning, köttbullar! Det har jag aldrig tid och ro för att göra annars.... det brukar inte heller vara så roligt att göra eftersom dom aldrig blir runda.. Men idag tror jag att jag lyckades! Vill ni veta hur?
Det får ni veta ändå...
Detta recept följde jag idag, jag använde de mått som står x 3 för att få mycket köttbullar...!
- 1,5 dl matlagningsgrädde (jag använde en flaska Milda mat, Italiensk Tomat & Ricotta och resten matlagningsgrädde)
- 2 msk ströbröd (jag använde glutenfritt ströbröd)
- 2 msk potatismjöl (i grundreceptet är det 4 msk ströbröd, inget potatismjöl)
- 600 g köttfärs
- 2 ägg
- salt o peppar
- riven ost
- smör att steka i
Jag stekte i ugnen i 200 grader, 10 - 20 minuter. Det bästa är att prova sig fram med stektiden. Jag smälte smör i plåten och läte det bli varmt innan jag la i köttbullarna, de fick sen stå en stund i ugnen innan jag skakade på plåten. Jag har nog aldrig lyckats få så runda köttbullar! Visst blir inte stekytan riktigt lika bra som när man steker i stekpanna, men jag är nöjd med resultatet! Goda blev dom oxå! Det var första gången som jag använde potatismjöl men det kändes som att smeten blev lättare och smidigare att rulla.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar