- 4 fläskkotletter
- salt
- svartpeppar
- (2 tsk senap)
- (1 tsk farin socker)
- 2 msk olja el. margarin
- 100 g Crème Bonjour Vitlök
- 1 dl vatten
(Krydda kotletterna med salt och peppar och pensla med senaps- och farinsockerblandning. Låt stå i 15 minuter.) Hetta upp fettet i stekpanna och stek kotletterna på medelvärme till de blir nästan genomstekta.
Flytta över kotletterna på ett fat för en stund. Lägg Crème Bonjour och vattnet i pannan och koka blandningen till en slät sås. Lägg kotletterna i pannan och låt småkoka i 3-4 minuter. Servera med poatis (och dragon kryddade morötter).
Receptet kommer från kokboken "Gör vardagen enkel" från Crème Bonjour.
Jag hoppade över senap och farinsocker (det som jag satt inom parantes), marinerade istället en liten stund med grillolja. Gjorde såsen som det står i receptet men gjorde dubbel sats. Till hade vi potatiskroketter och ärtor.
Det blev riktigt gott och helt glutenfritt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar